Gipszkarton profilok

UD30 profil

Nettó:202,-/fm(Bruttó:257,-/fm)

CD60 profil

Nettó:320,-/fm(Bruttó:406,-/fm)

CW 50/75/100 profilok

Nettó:390,-/fm(Bruttó:495,-/fm)-tól

UW 50/75/100 profilok

Nettó:320,-/fm(Bruttó:406,-/fm)-tól

  

Minden, amit a gipszkarton profilokról tudni érdemes

gipszkarton profil

Napjainkban igen divatos a gipszkarton használata. Az anyagnak számtalan előnye van, megállja a helyét, mint válaszfal, mint álmennyezet vagy mint egyszerű térelválasztó. Nagy előnye a könnyű súlya, vagyis, hogy nem terheli meg a ház szerkezetét, ezen kívül jól hőszigetel, az alkalmazása pedig egyszerű és gyors. Mindemellett jó teherbíró képességgel rendelkezik és környezetbarát. Ahhoz azonban, hogy a szerkezet megfelelő stabilitást kapjon, szükség van hozzá speciális gipszkarton profilokra. Nézzük, mit érdemes ezekről tudni!

A gipszkarton profiloknál fontos tulajdonság, hogy milyen alapanyagból készültek. A legjobb a horganyzott acél: maximális stabilitást biztosít, ugyanakkor nagyon gyorsan lehet vele dolgozni. használata egyszerű, így a válaszfal vagy álmennyezet rövid időn belül elkészülhet.

Amennyiben már tanulmányozta gipszkarton profil kínálatunkat, tapasztalhatta, hogy több típus elérhető. Mindegyik termék egy-egy betűjellel van ellátva, ez jelzi, hogy milyen célra használhatóak. Ha falat készítünk, akkor az UW és a CW gipszkarton profilokra lesz szükség. Az UW a vízszintes darabokat jelöli, ezeket rögzítjük a padlóhoz és a födémhez. Ezek akadályozzák meg, hogy a válaszfal kidőljön. 50, 75 és 100 mm-es szélességben kaphatóak. A CW profilok lesznek a függőleges „oszlopok”, vagyis ezek végzik majd a munka oroszlánrészét, megtámasztják a borítólemezeket. Vastagságuk szintén 50, 75 vagy 100 mm-es lehet.

Bizonyára felmerült Önben a kérdés, hogy akkor mire valóak az UD és a CD jelölésű gipszkarton profilok. Ezekre akkor van szükség, ha álmennyezetet szeretnénk építeni. Az UD profillal tudja a lapokat a mennyezethez rögzíteni, ezek 30 mm szélességűek, szegőprofil néven is szokták őket emlegetni. A 60 mm szélességű CD profilok pedig a tartóbordákat alkotják majd.

Amennyiben válaszfalhoz vagy álmennyezethez szüksége lenne gipszkarton profilokra, keressen fel minket bizalommal! Ha kérdése van termékeinkkel vagy a rendeléssel kapcsolatban, kollégáink szívesen válaszolnak megadott elérhetőségeink bármelyikén!

Telefon: +36 30 945 5303
Email: ocsiker@ocsiker.hu
Elérhetőségek